Mall-urile s-ar putea redeschide din 15 iunie

Autoritățile iau în calcul redeschiderea mall-urilor de la jumătate lunii iunie. Și-ar putea relua activitate și grădinițele și creșele private.

Anunțul a fost făcut de ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, care a declarat la postul public de televiziune că în aceste zile vor avea loc discuții cu reprezentanții marilor centre comerciale pentru a se pune la punct planul de reluare a activității. Deschideea mall-urilor se va face în etape.

Nelu Tătaru a mai spus că este posibil ca pe parcursul verii să fie deschise și after-school-urile, grădiniţele şi creşele private, în condițiile în care contextul epidemiologic o va permite.

Ministrul Sănătății a precizat că transmiterea comunitară a noului coronavirus este scăzută și sunt tot mai puține cazuri grave de Covid-19.

Aceastî concluzie este susținută și de cel mai recent raport al Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile, care arată că săptămâna trecută s-a înregistrat cea mai mică creştere a numărului de îmbolnăviri noi din ultimele 10 săptămâni.

 

Sursa foto: pixabay.com

 

Ne poți asculta și aici: