Managerul Spitalului de Urgență Cluj: „Au fost două săptămâni în care ne-ați demonstrat că nu suntem singuri”

Personalul medical de la Spitalul Clinic de Urgență din Cluj-Napoca nu a fost și nu va fi singur în lupta împotriva Covid-19. Managerul unității sanitare a mulțumit clujenilor, inclusiv pentru apa și cafeaua primită de personalul medical.

Cortul de triaj care a fost montat lângă Unitatea de Primiri Urgențe de la Spitalul de Urgență Cluj

 

În cifre seci, în două săptămâni spitalul a primit, din donațiile și sponsorizările făcute de clujeni și de firmele din oraș, peste 1,3 milioane de lei.

Potrivit managerului spitalului, Petru Șușcă, din acești bani s-au achiziționat 3.072 de kituri de detecție, 3.200 de kituri de extracție, necesare testării pentru Covid-19, dar și 4.500 de măști FPP2, în valoare totală de 500.000 de lei.

La acestea se adaugă donațiile în produse, cum ar fi viziere, combinezoane, măști, apă, cafea și alte produse de care personalul medical are nevoie.

„Echipamentele de protecție și materialele sanitare provenite din donații și sponsorizări au venit să completeze investiția spitalului, care a fost de peste 20 de milioane de lei, sumă alocată de la începutul acestui an pentru echipamente medicale, materiale sanitare, medicamente, dezinfectanți, echipamente de protecție, necesare în lupta împotriva Covid-19. Sperăm ca firmele care au câștigat licitația să dea dovadă de responsabilitate și să onoreze, la timp, comenzile asumate”, a mai spus Petru Șușcă.

 

Ne poți asculta și aici: