Masca de protecție, obligatorie în școli din luna septembrie. În ce condiții se suspendă cursurile unei unități de învățământ

Purtarea măștii de protecție va fi obligatorie în noul an școlar, atât în timpul orelor de curs, cât și în pauze, atunci când elevii, cadrele didactice și nedidactice, precum și personalul auxiliar se află în interiorul unității de învățământ.

Este una dintre prevederile incluse într-un proiect publicat pe site-ul Ministerului Sănătății. În sălile de clasă va trebui să se asigure distanţarea fizică de un metru între copii sau dotarea băncilor cu separator, în situaţia în care nu se poate acest lucru. De asemenea, fiecare unitate de învățământ trebuie să asigure stocuri suficiente de materiale de protecție, de curăţenie, igienă şi dezinfecţie.

Totodată, la apariţia a 3 cazuri confirmate de îmbolnăvire cu Covid-19 în clase diferite ale aceleiaşi instituții, se suspendă cursurile pe o perioada de 14 zile de la data de debut a ultimului caz.

De asemenea, la apariția cazurilor de îmbolnăvire cu Covid-19 în rândul cadrelor didactice, acestea au obligaţia de a anunţa conducerea unităţii de învăţământ, care va informa direcțiile de sănătate publică.

În plus, DSP-urile trebuie să informeze până în 7 septembrie inspectoratele şcolare şi comitetele pentru situaţii de urgenţă cu privire la situaţia epidemiologică la nivelul fiecărei localităţi, mai prevede proiectul publicat pe site-ul Ministerului Sănătății.

 

Foto: Arhivă

 

Ne poți asculta și aici: