Masca devinde obligatorie pe stradă în alte patru comune din județul Cluj

Locuitorii din comunele Căianu, Ciurila, Gilău și Mănăstireni vor fi obligați să poarte mască de protecție în toate spațiile publice deschise începând de joi, de la ora 00.00.

Masca devine obligatorie pe stradă și în Gilău și alte trei comune din județ.

 

Decizia a fost luată de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Cluj după ce incidență cumulată a cazurilor de Covid- 19 în ultimele 14 zile a depășit pragul de 3 la mia de locuitori în toate aceste comune.

Masca de protecție este obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit 5 ani, iar amenda pentru nepurtarea acesteia este cuprinsă între 500 și 2.500 de lei.

Activitățile în interiorul restaurantelor și cafenelelor vot fi interzise. Acestea vor putea să prepare hrană și să comercializeze produse alimentare și băuturi alcoolice și nealcoolice care nu se consumă în spațiile respective. Terasele vor rămâne deschise.
Activitatea restaurantelor și a cafenelelor din interiorul pensiunilor sau altor unități de cazare, este permisă doar pentru persoanele cazate acolo.

De asemenea, începând cu data de 29 octombrie se trece la scenariul 3 de funcționare pentru toate unitățile de învățământ preuniversitar din Căianu, Ciurila, Gilău și Mănăstireni, respectiv școala online.

 

Sursa foto: Primăria Gilău

 

Ne poți asculta și aici: