Masca devine obligatorie în toate spațiile publice deschise din Dej. Numărul cazurilor de Covid-19 a depășit 3 la mia de locuitori

Locuitorii din Dej vor trebui să poarte obligatoriu mască în toate spațiile publice deschise începând de vineri.

Având în vedere că rata de incidență cumulată a cazurilor Covid-19 în ultimele 14 zile a depășit pragul de 3/1000 locuitori în municipiul Dej, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Cluj a decis miercuri noi măsuri pentru prevenirea îmbolnăvirilor.

Astfel, începând de vineri, 32 octombrie, se instituie obligația purtării măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spațiile publice deschise.

Cinematografele și sălile de spectacole vor fi închise. De asemenea, activitățile în interiorul restaurantelor și cafenelelor sunt interzise. Acestea vor putea să prepare hrană și să comercializeze produse alimentare și băuturi alcoolice și nealcoolice care nu se consumă în spațiile respective, iar terasele vor rămâne deschise.

Activitatea restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare, este permisă doar pentru persoanele cazate.

Și la Dej, de vineri, sălile de jocuri de noroc se închid.

De asemenea, începând cu data de 23.10.2020, grădinițele și școlile vor trece la scenariul 3 de funcționare, respectiv exclusiv online.

Ne poți asculta și aici: