Mască obligatorie în toate spațiile publice deschise, în trei localități clujene

Restricții și măsuri suplimentare în trei localități clujene, din cauză că numărul infectărilor a trecut de 3 la mia de locuitori.

În Săcuieu, Sâncraiu și Săvădisla, masca de protecție este obligatorie de luni, 19 octombrie, în toate spațiile publice deschise, potrivit deciziei Comitetului Județean pentru Situații de Urgență. De asemenea, este sistată, timp de 14 zile, activitatea restaurantelor, barurilor, discotecilor, sălilor de jocuri de noroc și a instituțiilor de spectacole.

Consumul produselor alimentare și băuturilor este permis doar pe terase. În plus, toate unitățile de învățământ din Săcuieu, Sâncraiu și Săvădisla au trecut, de luni, în scenariul 3 de funcționare, adică exclusiv online.

Decizia Comitetului Județean pentru Situații de Urgență:

– începând cu data de 19.10.2020, pe o perioadă de 14 zile, unitățile administrativ teritoriale Săcuieu, Sâncraiu, Săvădisla, vor lua toate măsurile pentru asigurarea rezilienței comunității si de diminuare a impactului tipului de risc, în scopul limitării și prevenirii răspândirii virusului SARS-COV-2, stabilite prin Hotărârea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Cluj nr.52/15.10.2020, specifice unităților administrativ-teritoriale a căror rată de incidență cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile a depășit pragul de 3/1000 locuitori, după cum urmează:

-se instituie obligația purtării măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, în aceste unități administrativ-teritoriale pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spațiile publice deschise;

– organizarea și desfășurarea activității cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte este interzisă;

– activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor, este interzisă.
❗️Se permite prepararea hranei și comercializarea produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice care nu se consumă în spațiile respective.

– activitatea restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare, este permisă doar pentru persoanele cazate în aceste unități. Se permite prepararea hranei și comercializarea produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice care nu se consumă în spațiile respective.

– prepararea, comercializarea și consumul produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice sunt permise în spațiile special destinate dispuse în exteriorul clădirilor, în aer liber (terase);

– nu este permisă activitatea în baruri, cluburi și discoteci;

– activitatea cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc este interzisă;

– începând cu data de 19.10.2020 trecerea la scenariul 3 de funcționare pentru toate unitățile de învățământ de pe raza acestor unități administrativ-teritoriale.

Trei licee clujene au trecut în online

Elevii de la trei licee clujene învață, de luni, 19 octombrie, de acasă. Școlile care au trecut în online, potrivit deciziei Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, sunt „Nicolae Bălcescu” și „Onisifor Ghibu” din Cluj-Napoca, respectiv Liceul Teoretic “Octavian Goga” din Huedin.

Tot de luni, cursurile se desfășoară în sistem hibrid, adică atât față în față cât și online, la Colegiile Naționale „George Coșbuc” din Cluj-Napoca și „Andrei Mureșanu” din Dej. Pe de altă parte, elevii de la Școala gimnazială “Ioan Opriș” din Turda au revenit în bănci.

 

 

Ne poți asculta și aici: