10 medici militari şi 10 subofiţeri sanitari de la Spitalul Militar de Urgenţă „Doctor Constantin Papilian” din Cluj-Napoca au plecat sâmbătă la Suceava pentru a sprijini activitatea din Spitalul de Urgență Suceava.
În urma crizei medicale create de infectările cu noul coronavirus în rândul personalului medical și al pacienților din acest spital, conducerea Spitalului de Urgență Suceava a fost preluată, din 2 aprilie, de Ministerul Apărării Naționale. Suceava, și zona limitrofă, se află, de altfel, în carantină.
Purtătorul de cuvânt al MApN, colonelul Oliver Anghel, a declarat la EBS Radio că principala misiuni a celor 20 de specialiști care au plecat de la Cluj este să acopere deficitul de personal pentru nevoile curente ale spitalului.
„Sunt medici de diferite specialități: anestezie, boli infecţioase, pneumologie, cardiologie, radiologie, chirurgie generală, medicină internă, ortopedie traumatologică, medicină de urgenţă, practic o gamă largă de specialități pentru a sprijini întreg corpul medical din spital. Pentru că știm foarte bine că acest spital, în acest moment este afectat și mai ales are o lipsă de personal medical pentru că medici au fost contaminați și o parte dintre ei se află în autoizolare sau în carantină. După o primă evaluare, principala grijă este resursa umană.” – Colonelul Oliver Anghel
Purtătorul de cuvânt al MApN a precizat că pe lângă asigurarea personalului necesar conducerea militară a Spitalului de Urgență Suceava a luat măsuri pentru asigurarea stocurilor de medicamente, materiale sanitare și de protecție, instruirea personalului cu privire la aplicarea echipamentului de protecție și aplicarea de noi proceduri de limitare a răspândirii COVID-19.
Audio: Purtătorul de cuvânt al MApN, Colonelul Oliver Anghel, la EBS Radio:
Foto: Direcția Medicală a Ministerului Apărării Naționale