Melodia „Juicy” a lui Notorious B.I.G., desemnată cea mai bună piesă hip-hop din toate timpurile

Melodia „Juicy”, lansată în anul 1994 de rapperul Notorious B.I.G., a fost desemnată cea mai bună piesă hip-hop din toate timpurile.

„Juicy” a ajuns prima într-un sondaj realizat de BBC Music la care au participat peste 100 de experți și muzicieni.

 

„Juicy” a surclasat cântece ale muzicienilor Nas și Kanye West, potrivit Mediafax.

„Cântecul ăsta definește ‘visul american’ din perspectiva oricărui copil”, a declarat rapperul Common, unul dintre cei care au participat la sondaj.

Cea de-a doua poziție în clasamentul celor mai bune piese hip-hop a fost ocupată de „Fight The Power”, lansată în anul 1989 de trupa Public Enemy.

 

Podiumul a fost completat de piesa „Shook Ones (Part II)”, lansată în anul 1995 de grupul muzical Mobb Deep.

 

În top 10  mai apra piesele „The Message”, lansată în anul 1982 de Grandmaster Flash, „Nuthin’ But A ‘G’ Thang”, din 1992, a lui Dr. Dre, „C.R.E.A.M”, din 1993, a trupei Wu-Tang Clan, „93 ‘Til Infinity”, lansată în 1993 de Souls of Mischief, „Passin’ Me By”, din 1992, a grupului The Pharcyde, „N.Y. State Of Mind”, din 1994, a lui Nas și „Dear Mama”, lansată în 1995 de Tupac Shakur.

Topul este dominat de artiști de sex masculin, doar Queen Latifah și Lauryn Hill fiind cântărețele incluse în clasament.

Critici și artiști din 16 țări au participat la sondaj, inclusiv legende ale genului hip-hop.

Peste 280 de piese au fost nominalizate.

Christopher George Latore Wallace, cunoscut ca Notorious B.I.G. s-a născut în anul 1972. Notorious B.I.G. a fost împuşcat mortal la vârsta de 24 de ani, în Los Angeles, pe 9 martie 1997.