Mijloacele de transport nepoluant, prioritate pentru Cluj. 50 de troleibuze și șase tramvaie noi vor circula în oraș până la sfârșitul anului

Noi mijloace de transport vor circula pe străzile din Cluj. 50 de noi troleibuze și șase tramvaie, achiziționate cu bani europeni, vor ajunge în oraș până la sfârșitul anului, asigură autoritățile.

De asemenea, și ultimele 19 autobuze electrice au ajuns în oraș și vor intra în circulație după testarea și omologarea lor.

În cursul acestei luni Compania de Transport Public va prelua în administrare toate cele 41 de autobuze electrice, din care 22 circulă deja pe străzile orașului. Încurajarea transportului în comun este în continuare o prioritate în dezvoltarea Clujului.

„Prioritizarea transportului în comun, mijloace de transport nepoluante, moderne, electrice, o încurajare a oricărei forme alternative de mobilitate, fac parte din dimensiunea verde, nepoluantă, a orașului nostru, pe care nu o mai poate întoarce nimeni. Publicul avizat și care doește să aibă un transport nepoluant este majoritar la Cluj-Napoca. Mașina reprezintă principala sursă de poluare în oraș, astfel că prin transportul public încercăm să diminuăm nivelul de poluare, prin mijloacele verzi pe care le achiziționăm”, spune primarul Emil Boc.

Primăria clujeană are asigurată finanțare europeană pentru 50 de troleibuze, 24 de tramvaie și 30 de autobuze electrice. Fondurile UE acoperă 98% din valoarea contractului, care este de peste 103 milioane de euro. O prima tranșă de 11 autobuze electrice, care circulă deja la Cluj-Napoca, a fost finanțată prin fonduri elvețiene.

Ovidiu Cornea

Ne poți asculta și aici: