Minunea care înflorește trei zile

Flori, culori, muzică și povești pe strada Potaissa din nou, în perioada 23 – 25 iulie, la a cincea ediție a Pieței de flori altfel. S-a dat sfoară-n țară, așa că vin producători din toate colțurile țării. Vin cu marfă, cu idei de aranjat grădina sau balconul sau chiar camera. Strada se transformă din nou ca prin farmec, timp de trei zile, spre încântarea celor care, cum s-a văzut la celelalte ediții, se bucură să își facă fotografii în decorul zâmbitor și primitor.

Iar cei ce ar vrea s-o vadă frumoasă mai mult timp, în restul anului, sunt invitați și la masa rotundă la care se vor căuta soluții în acest scop. Organizatorii au și un invitat special, venit tocmai din Țara lalelelor, care va pune umărul la găsirea unei soluții prin care strada să rămână frumoasă mai mult decât trezi zile pe an. Pentru că adevarata miză a evenimentului este, de fapt, aceasta: minunea să nu țină numai trei zile. Să fie strada frumoasă în fiecare zi în care trecem pe ea, așa încât să nu mai fie nevoie să-i spunem Mi-e dor de tine.

Andi Daiszler ne povestește mai multe despre ce ne aduce a cincea ediție a Pieței de flori altfel și ce soluții vede pentru ca strada să-și păstreze straiele de sărbătoare cât mai mult timp. Și, deloc în ultimul rând, ce titlu de cântec crede că i s-a potrivi străzii în aceste momente de sărbătoare.

Ne poți asculta și aici: