Mitropolitul Andrei: „Preocupările noastre de astăzi nu sunt la nivelul celor ce au murit ca să ne facă liberi”

Să citești Biblia este un lucru foarte important pentru orice creștin, dar nu numai, pentru că poate oferi răspunsuri la frământările cu care se confruntă fiecare, susține Mitropolitul Clujului.

Acesta este mesajul de Crăciun și Anul Nou al Mitropolitului Clujului, Andrei Andreicuț. Ierahul a subliniat că primele două traduceri ale Bibliei, din secolul XVII-lea, de la Bălgrad, respectiv București, rămân esențiale pentru accesul românilor la textul Scripturii.

„Meditând la importanța textului Scripturilor, Bartolomeu Anania zice așa: Biblia, cuvântul tradus în română, înseamnă cărțile. Deci Biblia este o bibliotecă, o importantă bibliotecă pe care trebuie să o citim. În ea găsim răspuns la multele noastre întrebări, e importantă pentru toată omenirea, nu mai vorbesc de lumea creștină”, a spus Mitropolitului Clujului, Andrei Andreicuț.

La 30 de ani de la Revoluția din 1989, Mitropolitul a spus că schimbările din societatea românească trebuiau să fie mai accentuate.

„Aș putea spune că preocupările noastre de astăzi nu sunt la nivelul celor ce au murit ca să ne facă liberi. Ei au avut o credință puternică: Vom muri și vom fi liberi. Urmările jertfei lor probabil că nu sunt exact acelea la care ne-am așteptat noi. Libertate ne-au câștigat și anumite lucruri s-au putut face. Ne pare rău că n-au mers lucrurile mai repede înainte ca să le fie mult mai bine oamenilor”, a mai spus Mitropolitul.

În Pastorala din acest an, Mitropolitul Andrei subliniază faptul că Nașterea lui Iisus, sărbătorită la Crăciun, reprezintă concretizarea tuturor profețiilor biblice. Textul va fi citit în ziua de Crăciun în toate bisericile ortodoxe din Arhiepiscopia Clujului.

 

Ovidiu Cornea

 

Foto: Arhivă

Ne poți asculta și aici: