Modernizarea Bulevardului 21 Decembrie 1989 din Cluj-Napoca poate începe

O companie clujeană va realiza intervențiile la Bulevardului 21 Decembrie 1989 împreună cu o firmă de proiectare și alți nouă subcontractanți.

La licitație au fost înscrise trei oferte, iar după expirarea perioadei de contestații va fi semnat contractul pentru proiectarea și execuția efectivă a lucrărilor.

Acestea vizează tronsonul Bulevardului 21 Decembrie, pe distanța dintre Biserica Sfântul Petru și complexul comercial Sora.

„Ne propunem să modernizăm tot ceea ce înseamnă spații verzi, adică să completăm și să plantăm cât mai mulți arboroi, să facem benzile decicate pentru mijloacele de transport în comun, modernizarea trotuarelor și să facem o piațetă în locul parcării din fața clădirii băncii. Vor apărea în plus piste de biciclete și semafoare inteligente, care vor detecta dacă mașinile vor trece pe roșu. De asemenea, vom încerca să folosim inteligența artificială pentru a putea face unda verde”, a precizat la EBS Radio viceprimarul Dan Tarcea.

Valoarea contractului pentru realizarea investiției depășește 40 de milioane de lei, iar durata de realizare va fi de 15 luni.

 

Ovidiu Cornea

 

Ne poți asculta și aici: