Modificări ale felului în care se desfășoară școala în unele unități de învățământ clujene

Prefectura Județului Cluj a anunțat modificarea scenariilor privind funcționarea unor școli clujene în urma schimbării situației epidemiologice a acestora.  

(Foto: EBS Radio / Începerea școlii în condiții de pandemie, 14 septembrie 2020, Cluj-Napoca)

 

Potrivit deciziei de marți seară a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, unitățile de învățământ din comuna Aghireșu intră de miercuri, 23 septembrie, în scenariul 1 de funcționare, adică ore față în față,  iar unitățile de învățământ din comuna Mintiu Gherlii trec pe scenariul 3, cursuri online, ca urmare a depășirii ratei de incidență de 3 cazuri la mia de locuitori.

Alte două unități de învățământ din municipiile Dej și Turda, vor funcționa după scenarii modificate: școala Postliceală „Louis Pasteur” Dej trece la scenariul 3 de funcționare, iar Grădinița cu Program Prelungit „Prichindelul Isteț” Turda, trece la scenariul 1.

În urma acestor modificări, numărul unităților de învățământ preuniversitar din județul Cluj care funcționează exclusive online scade de la 9 la 8.

Decizia a fost luată de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Cluj, la propunerea Inspectoratului Școlar Județean Cluj și cu avizul Direcției de Sănătate Publică a Județului Cluj.

Ne poți asculta și aici: