Nicio solicitare de preluare a străzilor private de către Primărie nu a fost făcută la Cluj. În oraș sunt aproape 450 de astfel de drumuri

Nicio solicitare pentru preluarea străzilor private nu a fost făcută către Primărie, la trei luni de la aprobarea unei hotărâri de Consiliu Local pe această temă.

Prin documentul aprobat de consilierii locali clujeni în aprilie a fost simplificată procedura de preluare de către administrație a arterelor private.

Pentru ca drumul privat să poată trece în proprietatea administrației locale, trebuie să figureze ca drum deschis circulației publice și să fie realizat deja.

Deși multe dintre cele aproximativ 450 de drumuri private din oraș îndeplinesc aceste condiții, Primăria nu a primit încă nicio solicitare din partea proprietarilor.

„Trebuie să se adune toți cei care sunt proprietari pe strada respectivă, să meargă la notar și să facă renunțarea la drept. Nu trebuie să o cadastreze, pentru că o facem noi. Doar să se ducă la notar și să facă renunțarera la drept. Ori dacă ei nu-și asumă să facă acest lucru, primăria municipiului Cluj-Napoca nu mai are ce să facă. De pierdut nu pierd absolut nimic, dar de câștigat câștigă pentru că nu mai trebuie să-și întrețină ei strada. O vom putea întreține noi și intră în domeniul public al municipiului și o vom putea asfalta, ilumina public, se va realiza canalizarea pluvială și celelate tipuri de utilități, care trebuie să existe”, a declarat pentru EBS Radio viceprimarul Dan Tarcea.

 Viceprimarul Dan Tarcea a menționat că la Cluj este în vigoare și o prevedere potrivit căreia cei care dezvoltă proiecte imobiliare trebuie să asfalteze mai întâi drumul de acces la imobilele în construcție.

Ovidiu Cornea

 

Ne poți asculta și aici: