Noi categorii de persoane vor fi incluse în etapa a II-a a campaniei de imunizare împotriva Covid-19. Printre acestea, cei cu handicap sau cei fără adăpost

Noi categorii vor fi incluse în etapa a doua de vaccinare anti-Covid. Printre acestea se numără persoanele cu handicap, imobilizate, cele imunodeprimate, însoţitorii acestora, precum şi persoanele care locuiesc la acelaşi domiciliu cu bolnavii.

De asemenea, sunt incluse în etapa a doua de vaccinare persoanele fără adăpost.

Proiectul de hotărâre privind modificarea strategiei de imunizare împotriva Covid-19 va fi discutat, astăzi, în ședința de Guvern.

De săptămâna viitoare, în țara noastră urmează să fie livrată o a doua tranșă de vaccin produs de compania americană Moderna. Dozele vor fi alocate centrelor cu o activitate crescută, potrivit medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de imunizare.

Între timp continuă procesul de vaccinare cu serul Pfizer BioNtech, iar la nivel național peste 340 de mii de persoane s-au programat deja pentru imunizare.

Medicul Valeriu Gheorghiță, a declarat că din totalul programărilor care s-au făcut până în prezent, 75% sunt persoane din categoriile la risc, iar 25% reprezintă persoanl din infrastructura esențială a statului.

Coordonatorul campaniei de imunizare a explicat și cum se pot programa la vaccinare bolnavii cronici cărora nu li se permite înscrierea individuală, directă, prin platformă:

 

Până în luna septembrie, România are contractate doze de vaccin astfel încât să vaccineze peste 10 milioane de persoane, au precizat autoritățile.

Ne poți asculta și aici: