Noi echipamente moderne au intrat în dotarea Spitalului de Urgență din Cluj

Pacienții Spitalului Județean de Urgență Cluj-Napoca vor beneficia de intervenții mai rapide și minim invazive, începând din această săptămână. 

Asta pentru că unitatea medicală a achiziționat cinci echipamente de chirurgie laparoscopică, în valoare de peste 6,2 milioane de lei. Aparatele vor funcționa în blocurile operatorii ale secțiilor de Chirurgie și Obstetrică-Ginecologie, precum și la clinica de Ortopedie.

„Intervențiile chirurgicale laparoscopice au devenit, datorită progresului tehnologic, din ce în ce mai frecvente, cu aplicabilitate în diverse specialități medicale. Chirurgia laparoscopică este o metodă de chirurgie minim invazivă, care presupune operații efectuate sub ghidaj endoscopic, prin incizii foarte mici (între 0.5 -1.5 cm)”, explică reprezentanții Spitalului de Urgență din Cluj.

Cele cinci echipamente performante vor funcționa în blocurile operatorii ale secțiilor:
Chirurgie Generală I și Chirurgie Generală II – echipamentele au rezoluție full HD, vizualizare 2d și 3D și sunt dotate cu filtru pentru fluorescență ICG. În plus, acestea sunt dotate cu platformă integrată de electrochirurgie;
Obstetrică-Ginecologie I și Obstetrică-Ginecologie II – echipamente pentru laparoscopie și histeroscopie, cu sistem video HD, cu aplicații în ginecologie, dotate cu platformă integrată de electrochirurgie;
Ortopedie-Traumatologie – echipamentul, cu sistem video HD, este adaptat intervențiilor artroscopice de genunchi, umăr, șold și articulațiile mâinii.

 

Aparatele au garanție extinsă full service, pentru cinci ani, cu piese de schimb incluse. Printre beneficiile laparoscopiei pentru pacienți, reprezentanții Spitalului de Urgență din Cluj amintesc scăderea riscului complicațiilor asociate, recuperarea mai rapidă, reducerea durerii și scurtarea perioadei de internare.

 

Sursa foto: https://www.facebook.com/scjucj

 

 

Ne poți asculta și aici: