Noi kituri pentru depistarea Covid-19 vor ajunge la Cluj

Numărul de teste rapide pentru depistarea infecției cu noul virus va fi suplimentat. Asta după ce stocul de la Spitalul de Boli infecțioase din Cluj a fost aproape epuizat.

Stocul de 400 de astfel de teste trebuie suplimentat, în condițiile în care la Spitalul de Boli Infecțioase din Cluj-Napoca sunt analizate zilnic probe și din alte județe.

„Avem astăzi în testare 70 de probe, capacitatea maximă a aparatului. Erau 114 venite, dar restul vor intra în testare mâine. Marea lor majoiritate provin din centrele de carantină, în special din județele învecinate pentru că suntem centru regional. În curând se vor consuma având în vedere volumul foarte mare pe care îl avem – 70 pe zi. Mâine ar trebui să sosească un număr important de teste de la nivel național. Sunt 3.000 achiziționate, care se dirijează către cele cinci centre regionale”, a declarat prefectul Mircea Abrudean.

Din cele 70 de teste efectuate ieri, doar unul a fost pozitiv, pacientul din Covasna fiind internat la Spitalul de Boli Infecțioase din Cluj. Rezultatele celor 70 de probe testate astăzi va fi comunicat în cursul serii.

 

Ovidiu Cornea