Noi măsuri în contextul coronavirusului

Măsuri fără precedent luate de autoritățile din România în contextul coronavirusului. Toate zborurile către și dinspre Italia sunt suspendate de luni, 9 martie, și până în 23 martie.

Ministrul interimar al Afacerilor Interne, Marcel Vela, a declarat că operatorii aerieni au obligația de a nu permite îmbarcarea cetățenilor străini care vin din Italia, China, Iran și Coreea de Sud către România cu escală. El a precizat, pe de altă parte, că le este permis acestora accesul în țară prin toate punctele de frontieră, indiferent de mijlocul de transport utilizat, însă doar sub măsura obligatorie a carantinei.

La Cluj, zborurile către Bergamo și Treviso au fost anulate până în 3 aprilie.

Tot în contextul coronavirusului, autoritățile vor decide, luni, dacă închid școlile din România. De asemenea, până la sfârșitul lunii, evenimentele cu un număr mai mare de 1.000 de persoane vor fi interzise. Pentru manifestările cu o prezență mai mică, organizatorii au nevoie de avizul Direcțiilor de Sănătate Publică.

Încă o persoană depistată pozitiv cu noul coronavirus, adusă la Spitalul de Boli Infecțioase din Cluj

Este vorba despre o femeie de 70 de ani din Mureș, care a ajuns acasă din Italia, unde fusese la muncă. Ea se afla în izolare la domiciliu de vineri, iar sâmbătă a început să se simtă rău. La Spitalul de Boli Infecțioase din Cluj mai este internat de câteva săptămâni un bărbat din Maramureș depistat cu noul coronavirus. Starea lui este stabilă.

Până acum, în România au fost diagnosticate pozitiv cu noul tip de coronavirus 15 persoane, iar 5 dintre acestea au fost declarate vindecate și au fost externate.

 

Ne poți asculta și aici: