Noi măsuri la Cluj pentru a opri răspânirea infecțiilor. Boc: Faceți tot ce va stă în putință și stați acasă!

Piețele din oraș rămân deschise și vor fi dezinfectate zilnic, la fel ca mobilierul urban și mijloacele de transport în comun.

Primarul Emil Boc a anunțat astăzi noi măsuri de prevenire a răspândirii infecției cu Covid – 19, unele aliniate la cele luate la nivel național după instituirea stării de urgență.

Începând de astăzi s-a prelungit suspenarea activității în creșe, grădinițe, școli generale, licee și universități pe toata perioadă stării de urgență. To până atunci, a anunțat primarul, va continua dezinfecția mobilerului urban, a mijloacelor de transport în comun și suspendarea activițătii în Oser.

Baza Sportivă din Gheorgheni va limita accesul prsoanelor la maximum 100 și personalul se va asigura că oamenii vor păstra distanța de un metru unul față de celălalt cât vor fi în incintă.

Activitățile de interior, dar și sporturile de echipă care puteau fi practicate afară în Baza Sportivă din Gheorgheni au fost suspendate.

Piețele rămân deschise, Cantina Primăriei va face doar livrări la domiciliu

„Se închide și cantina Primăriei, dar vor fi prestate activități de catering și livrare la domiciliu. Zilnic, piețele agroalimentae vor fi dezinfectate. Și aici trebuie să fie păstrată distanța de un metru între persoane și nu recomandăm să mergeți zilnic la piață”, a spus primarul Emil Boc.

Se prelungește valabilitatea documentelor

Cartea de identitate, cartea de identitate provizorie, viza de reședință vor fi valabile pana la ridicarea stării de urgență, asta chiar dacă expiră astazi”, a anunțat primarul Clujului.

Măsura este valabilă la nivel național pentru ca oamenii să nu se deplaseze la primării șă stea la cozi să le schimbe sau prelungească.

Emil Boc a făcut un nou aplel către clujeni să stea acasă.

„Dragi clujeni faceți tot ce vă stă în putință și stați acasă. Mă adresez în special persoanelor cu vârste de peste 65-70 de ani, rugându-i să se rezume la strictul absolut necesar dacă ies afară. Cei tineri să facă la fel, să se rezume la deplasările strict necesare. Trebuie sa urmăm cel mai important sfat pe care ni-l dau autoritățile – stăm acasa!”, a mai spus Emil Boc.

 

Ne poți asculta și aici: