Noi țări incluse în lista celor cu risc epidemiologic ridicat

De luni, 27 iulie, persoanele care revin în România din 44 de țări vor trebui să stea în carantină timp de 14 zile.

Măsura se aplică pentru toți cei care sosesc dintr-o călătorie internaţională din Moldova, Serbia, Israel, Rusia, Statele Unite ale Americii, Brazilia, Mexic sau Qatar. Acestea au fost incluse de Institutul Naţional de Sănătate Publică în lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat, valabilă de astăzi.

Lista cuprinde: Africa de Sud, Arabia Saudită, Argentina, Armenia, Azerbaidjan, Bahrain, Bolivia, Bosnia și Herțegovina, Brazilia, Capul Verde, Chile, Columbia, Costa Rica, Ecuador, El Salvador, Eswatini, Guatemala, Honduras, Insulele Turks și Caicos, Insulele Virgine ale Statelor Unite, Irak, Israel, Kazahstan, Kârgâzstan, Kosovo, Kuweit, Luxemburg, Macedonia de Nord, Maldive, Mexic, Moldova, Muntenegru, Oman, Palestina, Panama, Peru, Puerto Rico, Qatar, Republica Dominicană, Rusia, Serbia, Singapore, Statele Unite ale Americii și Surinam.

Noi reguli de intrare pentru turiștii români au fost impuse în Austria și Cipru

Autoritățile de la Viena au anunțat că accesul în Austria este permis doar în baza unui test COVID-19 negativ, făcut în ultimele 72 de ore, în loc de 4 zile cât era până acum. În schimb, perioada de izolare a fost redusă de la 14 la 10 zile.

Pe de altă parte, românii nu mai pot călători în scop turistic în Cipru. Singurii care pot avea acces, respectând anumite condiții, sunt cei cu rezidență legală în această țară, diplomații, oamenii de afaceri și cei care muncesc în Cipru.

Odată sosite, toate aceste persoane trebuie să se autoizoleze însă pentru o perioadă de 14 zile.

 

Ne poți asculta și aici: