Noua listă cu țări incluse în „Zona galbenă”

Lista țărilor din „Zona galbenă” a fost actualizată de Institutul Național de Sănătate Publică și este în vigoare de astăzi.

Aceasta cuprinde 41 de state, iar persoanele care provin din ele vor intra în carantină timp de 14 zile, odată cu sosirea pe teritoriul României.

Lista cuprinde țări precum Moldova, Israel, Muntenegru, Statele Unite ale Americii sau Brazilia. În schimb, Rusia și Serbia nu mai figurează în zona galbenă, astfel că măsura carantinării nu se mai aplică persoanelor care sosesc în România din aceste state.

Conform INSP, țările incluse în „Zona galbenă” sunt: Africa de Sud, Arabia Saudita, Argentina, Armenia, Bahamas, Bahrain, Bolivia, Bosnia si Herțegovina, Brazilia, Capul Verde, Chile, Columbia, Costa Rica, El Salvador, Eswatini, Guineea Ecuatoriala, Honduras, Insulele Turks si Caicos, Insulele Virgine ale Statelor Unite, Irak, Israel, Kazahstan, Kârgâzstan, Kosovo, Kuweit, Luxemburg, Macedonia de Nord, Maldive, Moldova, Muntenegru, Oman, Palestina, Panama, Peru, Puerto Rico, Qatar, Republica Dominicana, Singapore, Sint Maarten, Statele Unite ale Americii și Surinam.

Carantina se instituie la domiciliul persoanei, la o adresă declarată de aceasta sau, după caz, într-un spațiu special desemnat de autorități. Această măsură se recomandă tuturor persoanelor care locuiesc la aceeași adresa.

 

Ne poți asculta și aici: