Noua tendință în materie de turism: solo travel

Clujenii care vor să își rezerve încă din această perioadă un sejurul pentru vara viitoare pot beneficia de reduceri de până la jumătate din prețul obișnuit.

Turcia, Grecia și Bulgaria rămân în continuare în topul preferințelor datorită facilităților pe care le oferă familiilor și copiilor, dar și destinațiile exotice prezintă interes pentru clujeni.

Cea mai nouă tendință este cea a persoanelor care decid să călătorească singure, în special în destinații din Asia.

Bugetul unui astfel de sejur, care are 10 nopți, poate pleca de la 1.000 de euro și ajunge la 3.000 sau chiar 4.000 de euro.

„A apărut conceptul de solo travel, care până nu demult era văzut cumva cu reticență. Acum există posibilitatea de a călătorii singur, dar în grupuri, fără să vii cu însoțitor, unde întâlnești alți oameni ca și tine, care vor să călătorească dar nu au neapărat un partener. Și sunt agenții care au această varinată în ofertă. Tu, ca solo traveler, îți alegi destinația unde sunt gândite deja pachetele și o să-i cunoști pe cei cu care urmează să călătorești, în momentul în care se pleacă în călătorie. Sau sunt și pachete individuale, efectiv ai un circuit pe care poți să îl urmărești și poți să îl iei singur. Cred că nu a fost atât de mult curaj pentru a călătorii de unul singur până acum, dar se pare că asta este una dintre tendințe acum”, a declarat Crina Ciocian, co-organizator al unui târg de turism.

Peste 30 de tour operatori, agenții de turism și hoteluri sunt prezente la un târg de turism care are loc de astăzi și până duminică la mall-ul din Florești.

Turiștii pot găsi oferte și pentru iarna aceasta, iar pe lângă Italia sau Austria, una din destinațiile cele mai căutate este stațiunea Bukovel din Ucraina. Prețul unui sejur poate pleca aici de la sub 50 de euro pe noapte.

 

Ovidiu Cornea

 

Sursa foto: pixabay.com

 

Ne poți asculta și aici: