Numărul cazurilor de Covid-19 continuă să scadă la Cluj. În spitale mai sunt internați 38 de clujeni

În prezent, în spitalele clujene primesc îngrijiri medicale 61 de persoane infectate cu noul coronavirus. Dintre acestea, 38 sunt din județ.

Numărul persoanelor infectate cu noul coronavirus este în scădere în județul Cluj, potrivit declarațiilor pe care prefectului Mircea Abrudean le-a făcut în cadrul dezbaterii publice organizate de primăria clujeană pe tema sectorului de sănătate.

„Avem un număr total de 508 persoane vindecate, dintre care 410 sunt din județul Cluj. E un grad de vindecare de 84%, deci este o evoluție favorabilă dacă luăm în calcul că vârful epidemiei la Cluj, din punct de vedere al celor internați, a fost în 4 mai, când am avut 223 de persoane pozitive în cele patru spitale dedicate Covid. Astăzi avem 38. Vorbesc doar de pacienți din județul Cluj”, a spus prefectul Mircea Abrudean.

În acest context, Prefectul a mai precizat că astăzi se va decide dacă numărul de spitale din Cluj care tratează pacienți cu coronavirus poate fi restrâns. Astfel, ar urma ca doar Spitalul de Boli Infecțiose și cel de Pneumoftiziologie să rămână dedicate bolnavilor de Covid-19.

„Spitalul de Recuperare și Clinica Medicală I ar trebui sa iasă din circuitul Covid pentru a-și relua activitatea normală pentru bolnavii cronici pe care îi au și care în această perioadă au fost văduviți de actul medical specicfic și vor trebui să fie tratați corespunzător”, a mai spus prefectul Clujului.

Astăzi s-a înregistrat cel mai mic număr de cazuri noi de Covid-19 diagnosticate în România de la începutul pandemiei.

Sursa foto: pixabay.com

 

X
X
X