Numărul de pasageri de pe aeroportul clujean este la un sfert față de iulie 2019

Deși zborurile de pe Aeroportul clujean au fost reluate spre o bună parte din destinațiile obișnuite, traficul de pasageri rămâne redus – în luna iulie a atins doar puțin peste un sfert din volumul înregistrat în aceeași lună a anului trecut.

Potrivit conducerii aerogării clujene, măsura autoizolării introdusă la sosirea, spre exemplu, în Italia sau Marea Britanie, a dus la anularea unor frecvențe sau chiar a unor destinații din aceste țări în anumite intervale din luna august.

În prezent, Aeroportul din Cluj e tranzitat zilnic de un număr de călători cuprins între 2.000 și 3.500, iar la traficul din 2019 va ajunge doar în 3-4 ani, spune directorul instituției, David Ciceo.

„Sunt mai puține frecvențe, pe Germania este mai ridicat, însă pe Anglia nu depășeșsc 100 de pasageri pe 180 de locuri. Gradul de încărcare este mai mic pentru țările unde sunt restricții pentru români, unde trebuie să intre în autoizolare. Există încă reticență pentru unii să călătorească, s-au anulat foarte multe conferințe, unii și-au anulat vacanțele. Avem între 2.000 și 3.500 de pasageri zilnic, însă ca să revenim la traficul din 2019 ne vor trebui aproximativ 3-4 ani”, a declarat, pentru EBS Radio, David Ciceo.

În prezent, de pe aeroportul clujean zboară curse charter spre Grecia. Din 16 august vor fi reluate zborurile spre Istanbul și, posibil, cursele charter spre Antalya, Turcia, respectiv cele spre Egipt.

 

Ovidiu Cornea