Numărul de ventilatoare mecanice a crescut în România cu peste 70%. Capacitatea secțiilor de terapie va mai crește până în decembrie

Capacitatea secțiilor de terapie intensivă din România a crescut semnificativ, de la debutul pandemiei. Autoritățile achiziționează în continuare ventilatoare mecanice, având în vedere că  numărul bolnavilor de Covid-19 care ajung în secțiile ATI este tot mai mare. 

În continuare, spitalele pregătesc noi locuri pentru a face față numărului mare de bolnavi de Covid-19 care au nevoie de îngrijire medicală de specialitate.

A crescut și numărul de ventilatoare, cu peste 70%, iar autoritățile încă au în derulare achiziționarea de astfel de echipamente. Toate aceste măsuri sunt necesare întrucât se estimează că va urma o perioadă în care situație epidemiologică va fi dificilă, potrivit președintelui Klaus Iohannis, pe are îl puteți asculta aici:

 

Numărul cazurilor de Covid-19 a crescut semnificativ în ultima lună. Județul Cluj are, la nivel național, cea mai mare rată de incidență cumulată a cazurilor de Covid-19 în ultimele 2 săptămâni. Sunt 3,7 infectări la mia de locuitori, dar se fac și cele mai multe testări după București.

Ieri au fost raportate 264 de cazuri noi, iar în spitalele clujene erau internați peste 550 de pacienți cu Covid-19.

Ne poți asculta și aici: