Numărul mijloacelor de transport public se suplimentează „în valuri”, la Cluj

Începutul noului an școlar înmulțește numărul mijloacelor de transport în comun din Cluj. Astfel, începând de luni, mijloacele de transport public vor fi suplimentate cu aproximativ 25%, anunță Compania de Transport Public.

Astfel, chiar dacă numărul călătorilor urmează să crească, începând de luni, timpul de așteptare va scădea, odată cu suplimentarea flotei de transport, spun reprezentanții Companiei.

Mai mult, de la finalul lunii, când urmează să înceapă și anul universitar, numărul mijloacelor de transport în comun va fi suplimentat din nou.

„Intervalele de așteptare în stații vor scădea la jumătate, sau chiar mai puțin în anumite zone, până la 2-3 minute, pentru că va crește fluxul de călători, odată cu începutul școlii și nu numai, ci și odată cu reluarea activităților după vacanță. Bineînțeles că de la 1 octombrie, când vin studenții, de asemenea vom veni cu o suplimentare de cel puțin 10-15% la numărul de mijloace de transport în circulație”, a declarat pentru EBS Radio directorul Companiei de Transport Public, Liviu Neag.

Pe de altă parte, începând de luni, două noi linii de transport public vor circula la Cluj. Este vorba de linia 44, care va lega cartierele Gheorgheni și Zorilor, respectiv linia 53, care va circula pe traseul piața IRA, din Mărăști și Piața Mihai Viteazu. O a treia linie, 45, care va circula între cartierele Gheorgheni și Zorilor, va funcționa din 30 septembrie.

Ovidiu Cornea

 

Ne poți asculta și aici: