O aplicație de tele-asistență medicală a fost dezvoltată la Cluj. Pacienții vor putea intra în contact, de la distanță, cu medicii de la Spitalul de Urgență

ClujMedicApp, o aplicație dezvoltată la Cluj, poate fi utilizată de orice pacient, cu orice fel de afecțiune, inclusiv Covid-19, care poate intra în contact direct cu medicii specialiști, chiar și în sistem video.

Aplicația este menită să ajute pacienții cu sfaturi medicale și consultații la distantă, în sistem de tele-asistență medicală, iar beneficiarul acesteia este Spitalul de Urgență din Cluj-Napoca.

Acesta funcționează deocamdată doar pe sistem Android și poate fi descărcată din GooglePlay, dar este în lucru și o versiune pentru iOS. Cine dorește să o folosească trebuie să creeze un cont în care se pot încărca informații medicale, pe mai multe categorii, în funcție de nevoile fiecăruia. Operatorul din Unitatea de Primiri Urgențe va putea să vadă istoricul și va putea face consultația la distanță, respectiv să discute cu pacientul în funcție de aceste date, dar și să urmărească evoluția stării de sănătate.

ClujMedicApp este atât pentru pacienții cu Covid-19, cât și pentru cei cu alte afecțiuni, pentru pacienți externați care necesită o anumită perioadă de monitorizare post-spitalicească sau pentru pacienți care se confruntă cu o problemă de sănătate care necesită asistență de specialitate.

Medicii rezidenți vor fi cei care răspund solicitărilor prin intermediul aplicației, însă aceștia vor fi sprijiniți de colegi de specialitate și vor putea apela chiar ei numărul de urgență 112, dacă situația o impune.

Tele-asistența medicală este oferită de la două puncte de lucru: UPU și Centrul de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca.

Aplicație a fost dezvoltată de Cluj IT Cluster, experți ai Universității Tehnice Cluj-Napoca, dar și ai companiei olandeze Spectator HealthCare Technology.

 

Ne poți asculta și aici: