O casă de 1,5 milioane de euro și un teren de un milion de euro, printre cele mai valoroase tranzacții făcute la Cluj în 2019

Anul trecut, la Cluj-Napoca s-au făcut tranzacții imobiliare în valoare de aproape 680 de milioane de euro.

Cele mai multe tranzacții imobiliare de anul trecut s-au făcut în cartierul Mănăștur.

 

Activitatea intensă a continuat pe piața imobiliară din Cluj-Napoca și anul trecut. Asta arată cifrele din Ghidul Tranzacțiilor Imobiliare din Cluj-Napoca, care poate fi consultat pe site-ul Primăriei.

Anul 2019 a adus o creștere de 6% față de anul precedent, pe această piață, iar cei mai mulți cumpărători sunt clujeni.

Alexandru Vaida Voevod este strada cu cele mai valoroase tranzacții, de aproape 45 de milioane de euro. Aici se află și cel mai scump imobil cumpărat anul trecut. Este vorba de o clădire de tip comercial, în valoare de peste 12,5 milioane de euro, care a fost achiziționată de o persoană juridică.

În același timp, pe strada Soporului s-au înregistrat cele mai numeroase tranzacții, respectiv 550.

Cea mai scumpă casă a fost cumpărată în cartierul Zorilor, în zona străzii Eugen Ionesco, tranzacția fiind încheiată la 1,15 milioane de euro. În ceea ce privește cel mai scump teren achiziționat anul trecut, este vorba de unul situat în cartierul Sopor, care a costat un milion de euro.

Cartierul cu cele mai multe tranzacții, respectiv 997 a fost Mănășturul, iar centrul a rămas zona cu cele mai valoroase tranzacții – 88,3 milioane de euro.

70% dintre cumpărători provin din județul Cluj, pe când puțin peste 28% vin din alte județe ale țării, iar sub 2% provin de peste granițe, conform datelor din Ghid. Ponderea cea mai semnificativă au reprezentat-o apartamentele, cu 61% din total. În ceea ce privește terenurile vândute, cele mai multe au peste 1.000 de metri pătrați.

De asemenea, prețul mediu pe metru pătrat al apartamentelor tranzacționate în anul 2019 a fost de 1.362 de euro, cu 6% mai mare față de prețul mediu pe metru pătrat de 1.287 de euro înregistrat în anul 2018.

 

Ne poți asculta și aici: