Live
EBS Radio cover
Cluj Sounds Better
EBS Radio

O faimoasă poveste de iarnă, cu muzică live, va fi pusă în scenă la Filarmonică

Filarmonica din Cluj reia sâmbătă concertele dedicate copiilor cu o poveste de iarnă îndrăgită de cei mici.

Este vorba de „The Snowman / Omul de zăpadă”, o carte scrisă de Raymond Briggs și publicată în 1978, care a fost ecranizată. Filmul de animație, regizat de Dianne Jackson, a devenit celebru în Marea Britanie și SUA.

Textul poveștii va fi narat de cunoscutul actor Matei Rotaru, de la Teatrul Național din Cluj, în timp ce coloana sonoră, compusă de Howard Blake, va fi interpretată de Orchestra Filarmonicii.

Scopul reprezentației este de a familiariza, într-un mod atractiv, publicul foarte tânăr cu muzica clasică.

„Concertul este pentru orice fel de copii care ascultă povești. Cred că le va face plăcere tuturor copiilor, indiferent de vârstă, dacă ei sunt capabili să perceapă o acțiune și o poveste. Un copil care este obișnuit să i se citească povești de către părinții lui, să asculte o acțiune și să o urmărească, va fi încântat să asculte și acțiunea din această poveste care, în plus, este completată de muzică. Muzica fiind foarte descriptivă va fi foarte interesant pentru copii să facă legătura dintre cuvinte, sunete care corespund foarte bine cuvintelor și instrumentele care generează aceste sunete”, a declarat pentru EBS Radio Geanina Simion, purtăroul de cuvânt al Filarmonicii Cluj.

Dacă în stagiunea trecută nu a fost programată nicio reprezentație dedicate copiilor, acum Filarmonica reia astfel de inițiative.

Preocuparea pentru publicul tânăr este una constantă, a menționat Geanina Simion.

„Publicul tânăr trebuie obișnuit cu felul în care sună muzica clasică pentru a deveni în timp iubitor de muzică clasică. Suntem foarte fericiți să reluăm astfel de concerte și sperăm să nu fie singurul. În decembrie vom avea concert de Crăciun, dedicat întregii familii. Suntem siguri că va fi extrem de bine primit și de către copii, nu doar către adulți. În a doua parte a stagiunii, începând cu anul viitor, ne gândim să mai introducem niște acțiuni educative ”, a spus aceasta.

Concertul dedicat copiilor va avea loc sâmbătă, 9 noiembrie, în sala Auditorium Maximum a UBB, de la ora 11.00.

Reprezentația, care va fi dirijată de britanicul George Henry Jackson, va avea o durată de 45 de minute. Biletele costă 15 lei.

 

Ovidiu Cornea

 

Sursa foto: thesnowman.com

 

 

X
X
X