Live
EBS Radio cover
Cluj Sounds Better
EBS Radio

O fotografă din Cluj aduce arta în stradă. Expoziție inedită pe malul Someșului

O fotografă din Cluj-Napoca a decis să scoată arta în stradă și să își expună mai multe lucrări pe malul Someșului.

Ania Ciotlăuș nu este la prima inițiativă de acest fel, iar expoziția, desfășurată și de această data într-un spațiu inedit, are scopul de a aduce trecătorii mai aproape de acest concept.

Trei lucrări de mari dimensiuni au fost amplasate pe unul dintre zidurile de pe malul Someșului pentru a le oferi trecătorilor o experiență aparte.

„Cel mai mult îmi place, în momentul în care mă plimb, faptul că nu știu de ce urmează să dau pe stradă în materie de street art. Pentru mine e o senzație incredibilă și am vrut să ofer cât mai multor oameni o experiență similară. Am ales ca zonă malul Someșului, este o zonă idilică, o zonă destul de calmă, plină de vegetație. Îmi place foarte mult cum arată peretele, este plin de graffiti-uri vechi și m-a ajutat foarte mult ca background”, a declarat pentru EBS Radio Ania Ciotlăuș.

Nonconformista artistă a muncit mai bine de jumătate de an pentru a realiza cele trei lucrări, fiecare cu o poveste specială. Și tehnica folosită este una aparte, spune tânăra.

„Fotografiile expuse sunt realizate în Cluj-Napoca, una este făcută în Grădina Botanică, una în Cimitirul Central și una la o piesă de teatru de la facultate. Sunt alb-negru toate trei. Tehnica pe care am folosit-o pentru aceste lucrări este aceeași: paste-up-ul, practic un lipici care se face din apă și făină. Pare ușor, dar pe suprafețe mai mari e destul de complicat”, a explicat artista.

Clujenii se arată încântați de mica expoziție în aer liber.

„Eu sunt pro artă, deci mi se pare o inițiativă bună. E indit, pentru că nu vezi așa ceva la tot pasul”, a spus un tânăr.

„Orice formă de artă e bine venită. Mi se pare bine venită orice inițiativă de a anima malul Someșului”, a spus și o tânără care a admirat lucrările.

Curioșii care vor să admire cele trei lucrări o pot face pe malul Someșului, lângă pasarela pietonală din apropierea Parcului Sportiv „Iuliu Haţieganu”.

 

Ioana Pîrlea

 

Ascultați aici materialul difuzat la EBS Radio:

 

X
X
X