O instalație de sterilizare cu abur, donată Spitalului de Urgență din Cluj. Aici a ajuns astăzi și un alt sterilizator pentru Clinica de Chirurgie I

Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca a primit o instalație de sterilizare cu abur, în valoare de aproape 400.000 lei.

Aceasta va deservi Secțiile Clinice Obstetrică-Ginecologie I și Neonatologie I, iar donația a fost făcută de o firmă cu sediul la Cluj. Potrivit conducerii spitalului, rolul dispozitivului este de a steriliza în abur saturat umed instrumentarul chirurgical și alte materiale folosite în cele două secții.

„Până acum, procesul de sterilizare a instrumentarului pentru cele două secții presupunea transportul aburului de la centrala termică, printr-un sistem de conducte vechi, care produceau pierderi mari. Instalarea noului echipament în clădirea unde funcționează secțiile va reduce semnificativ costurile pentru sterilizare și va face întreg procesul mai eficient”, au arătat reprezentanții Spitalului de Urgență din Cluj.

Anual, Secția Clinică Obstetrică-Ginecologie I tratează aproape 5.000 de paciente, în timp ce în Secția Clinică Neonatologie I se nasc peste 2.000 de copii, iar fluxul mare de pacienți înseamnă o presiune sporită asupra condițiilor igienico-sanitare, spun medicii.

Tot astăzi, o instalație de sterilizare cu plasmă, folosită pentru sterilizare la temperatură joasă, în valoare de aproape 300.000 de lei, achiziționată din veniturile proprii ale spitalului, a ajuns la Clinice de Chirurgie Generală I.

 

Sursa foto: Facebook/Spitalul de Urgență Cluj

 

Ne poți asculta și aici: