O nouă centură ocolitoare în județ. Turda va fi legată de Câmpia Turzii de noul drum

Consiliul Județean Cluj vrea să construiască o centură ocolitoare între Turda și Câmpia Turzii, o investiție care va crește inclusiv potențialul economic al zonei.

Forul județean vrea să încheie un acord de asociere între Județul Cluj și municipiile Turda și Câmpia Turzii pentru realizarea centurii ocolitoare.

Proiectul, care vizează nu doar îmbunătățirea conectivității rutiere în zona urbană funcțională Turda – Câmpia Turzii, ci și dezvoltarea zonei, cu impact asupra calității mediului, va fi dezbătut în prima ședință a CJ Cluj.

Autoritățile județene spun că realizarea acestui proiect va duce la crearea de noi locuri de muncă și transformarea judeţului Cluj şi a zonei Turda-Câmpia Turzii în centre importante în reţeaua rutieră rapidă regională şi naţională.

„Vom mobiliza toate resursele de care dispunem pentru ca acestă investiție să se concretizeze cât mai rapid. Odată finalizată centura ocolitoare, potențialul economic și investițional al zonei va fi și mai bine pus în valoare, întreaga zonă și județul Cluj, în ansamblu, devenind mult mai accesibile și atractive atât pentru investitori cât și pentru toți cei care ne tranzitează județul”, a spus Alin Tișe, președintele CJ Cluj.

 

Ne poți asculta și aici: