O studentă din Cluj a câștigat marele premiu pentru scurtmetraj la Festivalul Internațional de Film de la Gijón

Agata Olteanu, studentă la Universitatea Babeș-Bolyai, a primit marele premiu la unul dintre cele mai importante festivaluri internaționale de film.

Tânăra regizoare Agata Olteanu a participat la evenimentul de la Gijón, Spania, cu documentarul „Să crești sub un cireș amar”/ „To Grow Under an Old Cherry Tree” conceput sub forma unui eseu video, care surprinde viața de zi cu zi din timpul pandemiei de Covid-19 prin întâmplări amuzante și inconfortabile.

Proiectul a fost realizat în mare parte doar cu ajutorul unui telefon mobil. Agata Olteanu este studentă în anul III la Facultatea de Teatru și Film din cadrul UBB, la specializarea Regie de Film și TV, iar de-a lungul timpului ea a experimentat mai multe formate audiovizuale, de la videoclip la fotografie și instalații media.

Festivalul Internațional de Film de la Gijón, care a ajuns la cea de-a 38-a ediție, este unul dintre cele mai importante evenimente de profil la nivel mondial, selecția fiind printre cele luate în considerare și pentru nominalizările la premiile Oscar.

 

Ne poți asculta și aici: