Opt containere modulare pentru triajul epidemiologic al pacienților vor fi aduse la Cluj

Mai multe containere încălzite pentru efectuarea triajului epidemilogic al pacienților vor fi aduse la Cluj în perioada următoare, la solicitarea spitalelor care nu au spații suficiente.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Cluj face demersuri pentru dotarea spitalele din județ cu noi containere încălzite și mobilate în care să se poată face triajul epidemilogic la pacienților. Astfel, CJSU a solicitat alocarea pentru județ a încă opt astfel de containere din stocul Administrației Naționale a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale.

Două contaninere vor fi montate la Unitatea de Pprimiri Urgențe a Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj, iar câte unul la Institutul Oncologic, Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie „Leon Daniello”, Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Cluj-Napoca, Spitalul Clinic Municipal Clujana și la Spitalul Municipal Gherla.

„Aceste containere sunt dintr-un necesar de 40 bucăți care urmează să fie repartizate pentru întreg județul Cluj unităților medicale solicitante”, a precizat prefectul Mircea Abrudean.

Câteva containere au fost aduse deja la Cluj-Napoca, la spitalul de Urgență. Acestea au înlocuit corturile de triaj, care nu au încălzire.

 

Ne poți asculta și aici: