Ordonanța militară 7 impune noi măsuri de limitare a răspândirii COVID-19

Localitatea Țăndărei intră în carantină, iar zborurile de persoane spre și dinspre Austria, Belgia, Elveția, Statele Unite, Marea Britanie, Olanda, Irlanda, Turcia și Iran se suspendă începând de duminică, 5 aprilie, de la ora 23:00, pentru o perioadă de 14 zile.

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a anunțat, sâmbătă, și prelungirea restricțiilor de zbor cu țările pentru care suspendarea fusese deja decisă.

Restricția nu este aplicată zborurilor efectuate cu aeronave de stat, umanitare sau care asigură servicii medicale de urgență, mărfuri, precum și aterizărilor tehnice.

Marcel Vela a adăugat că a fost introdus un articol care va permite efectuarea zborurilor de către toți operatorii pentru transportul lucrătorilor sezonieri din România pentru alte state, cu avizul autorităților din țara de destinație.

A fost decisă și prelungirea suspendării transportului rutier internațional de persoane efectuat către și dinspre Italia, Spania, Austria, Elveția, Irlanda și Turcia.

Carantină în localitatea Țăndărei

În localitatea Țăndărei, va fi permisă doar intrarea și ieșirea din oraș pentru transportul de marfă pentru aprovizionarea populației, dar și persoanelor ca lucrează în afara localității.

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a spus că decizia a fost luată după ce 31 de persoane din totalul de 48 din județul Ialomița, confirmate cu COVID-19, sunt din Țăndărei. Este vorba despre un procent de peste 60%, a spus ministrul.

De asemenea, Vela a precizat că din cei opt pacienți decedați în județul Ialomița, șapte sunt tot din Țăndărei.