Organizația Salvați Copiii a donat Spitalului de Urgență Cluj aparatură și materiale de protecție în valoare de 53.000 de euro

Mai multe secții ale Spitalul de Urgență din Cluj au fost dotate cu echipamente medicale prin mecanismul de urgență deschis de Salvați Copiii.

Donația constă într-un ventilator performant, un nebulizator pentru purificarea aerului, echipamente de protecție și soluții de dezinfectat, în valoare totală de 53.000 de euro. Echipamentele donate vor funcționa în Secțiile Clinice Neonatologie I, II și ORL.

De la crearea Fondului de urgență al organizației Salvați Copiii, 42 de unități medicale și de îngrijire pacienți și 79 de cabinete de medicină de familie au primit echipamente de protecție și aparatură performantă.

Peste 5.000 de cadre medicale din toată țara au fost astfel sprijinite în lupta contra epidemiei de Covid-19 cu 177.714 echipamente și materiale medicale indispensabile.

Până în prezent, Salvați Copiii a colectat fonduri totale în valoare de 609.351 euro, din care 512.801 euro prin solidaritatea unor companii. De asemenea, o sumă de 96.550 euro provine din donațiile persoanelor fizice care au vrut să sprijine efortul medicilor.

 

Sursa foto: Facebook/Salvati Copiii Romania

 

Ne poți asculta și aici: