Oscar 2022. Au fost publicate nominalizările pentru cea mai bună coloană sonoră

Jonny Greenwood de la Radiohead și binecunoscutul compozitor de muzică de film Hans Zimmer se numără printre candidații la cea mai bună muzică originală (Best Original Score) în cadrul celei de-a 94 ediție a Premiilor Oscar.


Greenwood a creat coloana sonoră pentru „The Power Of The Dog”, un western modern cu accente de dramă psihologică, în timp ce Zimmer a scris și produs muzica pentru epopeea științifico-fantastică a lui Denis Villeneuve, „Dune”. Alte nominalizări în cadrul acestei categorii îi includ pe Nicholas Britell pentru controversatul „Don’t Look Up”, Germaine Franco pentru filmul „Encanto” și Alberto Iglesias pentru „Parallel Mothers”.


Aceasta este a doua nominalizare a chitaristului Radiohead la Oscar. Greenwood a fost anterior nominalizat în 2018 pentru coloana sonoră a filmului „Phantom Thread”. Hanz Zimmer este un obișnuit al acestei categorii a premiilor academiei , după ce a primit mai multe nominalizări de-a lungul anilor, dar o singură victorie pentru „The Lion King” în 1995.
Premiile Academiei de anul acesta vor avea loc la Dolby Theatre din Los Angeles pe 27 martie. Ascultă mai jos creațiile muzicale ale lui Greenwood și Zimmer pentru The Power Of The Dog respectiv pentru Dune.

Ne poți asculta și aici: