Ovidiu Lipan Țăndărică aduce spectacolul Terranova: Renașterea Spiritului la Opera Summer Hub, în premieră absolută

Renumitul artist Ovidiu Lipan Țăndărică lansează la Cluj un proiect de suflet. Pe scenă, alături de el, vor urca Maia Morgenstern, soprana Irina Baianț și baritonul Florin Estefan.

Evenimentul de excepție realizat alături de Adrian Savian îmbină în manieră fascinantă muzica și poezia, în interpretarea unor artiști care completează distribuția de talie internațională: actrița Maia Morgenstern, soprana Irina Baianț și baritonul Florin Estefan.

Aceștia vor fi acompaniați vocal și instrumental de un grup de muzicieni aflați sub bagheta dirijorului Flaviu Mogoșan. Muzica poartă semnătura lui Ovidiu Lipan Țăndărică și a lui Adrian Savian.

Spectacolul este o „intersecție efervescentă” între muzica modernă și cea clasică, la granița terestrului și a celestului, reunite prin ritm. Acest limbaj universal al ritmului și profunzimea sa, spune artistul, sunt însăși esența TERRANOVA.

„Ritmul este Suflet, Spirit. Este Lumină, Face parte din Gena Umană. Ritmul nu are nevoie de cuvinte, este perceput și înțeles indiferent de națiune. Ritmul este atins de aripa lui Dumnezeu. Este muzica Pământului și a întregului Univers. Ritmul ne va pătrunde și ne va elibera”, spune Ovidiu Lipan Țăndărică. El îi invită pe clujeni să se vindece prin iubire și să se elibereze de gândurile rele.

Distribuția spectacolului este completată de cvintetul cameral format din Vlad Baciu și Răsvan Dumitru – la vioară, Cristian Suărășan – violă, Cornelius Zirbo – violoncel, Daniel Dumitrana – contrabas, precum și pe tenorii Eusebiu Huțan, Andrei Manea, baritonul Samuel Barani și basul Zoltan Molnar – backing vocal.

Premieră inedită, în pandemie

Premiera absolută a spectacolului Terranova: Renașterea Spiritului are loc vineri, 11 septembrie, de la ora 19.30, pe scena în aer liber a Opera Summer Hub, microstagiunea estivală organizată de Opera Națională Română din Cluj-Napoca.

„Amfiteatrul verde al Cluj Innovation Park va oferi un context ideal pentru această premieră inedită, prezentată în cadrul proiectului Opera Summer Hub 2020 și a programului Opera Picnic, care își așteaptă spectatorii în peisajul terasat și generos pe care îl pot admira de pe propriile pături de picnic”, spun reprezentanții Operei clujene, ale cărei evenimente sub clar de lună vor avea loc până în 13 septembrie.

Spectatorii sunt rugați să își aducă propria pătură de picnic. Numărul acceptat de participanți la acest eveniment este de 500 persoane. Regulamentul complet dedicat publicului Opera Summer Hub poate fi consultat aici.

Pachetele alternative de bilete pot fi achiziționate online aici.

 

Ne poți asculta și aici: