Pădure-parc în Făget. Primăria va amenaja spații pentru plimbare și sport

Se conturează o nouă zonă de agrement în Cluj. Autoritățile locale vor să amenajeze mai multe hectare din zona pădurii Făget.

Profitând de cadrul natural, acolo vor fi realizate spații pentru plimbare și sport sau zone de picnic.

„Este conceptul de pădure-parc. Asta înseamnă că, utilizând pădurea existentă, se pot amenaja trasee turistice, se pot amenaja bănci, se pot instala semne de iluminat, astfel încât să poți să circuli, să te plimbi, să alergi în siguranță. Păstrezi pădurea cu toți copacii, nu te atingi de arbori, ci doar amenajezi anumite zone de popas, anumite zone de plimbare. Există deja proiectul, acum realizăm un studiu care trebuie aprobat de Ministerul Mediului, după care se va trece la partea de achiziționare și de implementare”, a declarat pentru EBS Radio primarul Emil Boc.

Un concept asemănător urmează să fie realizat și în zona pădurii Hoia, acolo unde vor fi create trasee de ciclism, alergare și plimbare, zone de picnic, dar vor fi ridicate și imobile ce redau arhitectura tradițională a satului românesc.

Anul acesta la Cluj urmează să înceapă amenajarea a peste 100 de hectare de noi parcuri și spații verzi, între care și Parcul Între Lacuri, baza sportivă La Terenuri sau Parcul Feroviarilor.

 

Ioana Pîrlea

 

Sursa foto: Wikipedia

 

Ne poți asculta și aici: