Pandemia scade veniturile lunare ale Clujului. Emil Boc: „Nici în aprilie situația nu va sta mai bine!”

Încasările Clujului din impozitele redistribuite ale firmelor scad cu aproximativ 7 milioane de lei pe lună, în contextul pandemiei.

Anunțul a fost făcut astăzi de primarul Emil Boc, în ședința Consiliului Local. Potrivit edilului, cota redistribuită municipiului din impozitarea veniturilor firmelor și salariaților din oraș a scăzut cu aproape 15 procente față de estimarea inițială. Starea de urgență a afectat puternic activitatea companiilor locale, dar și încasările bugetare ale administrației, a declarat primarul Emil Boc.

„La realizarea bugetului, conform prognozelor existente, ne-am așteptat să avem 50 de milioane de lei, deci doar pe luna martie avem o cădere de 7 milioane de lei din tot ce se muncește în acest oraș, nici în luna aprilie lucrurile nu vor sta mai bine având în vedere că întreaga lună este prinsă în starea de urgență dacă președintele o va prelungi așa cum s-a anunțat ieri. Va trebui să restructurăm în continuare bugetul”, a spus Emil Boc.

Municipiul Cluj-Napoca a prognozat în 2020 un buget general de peste 353 de milioane de euro. Doar în ultimele două săptămâni au fost operate două rectificări bugetare, pentru alocarea a aproape 5 milioane de euro pentru cheltuieli impuse de starea de urgență, în domeniul sănătății, al măsurilor de igienă publică, al educației și al asistenței sociale.

 

Ovidiu Cornea

 

Ne poți asculta și aici: