Papa a donat României, de onomastica sa, echipamente pentru combaterea coronavirusului

Cinci ventilatoare pulmonare, dintre care două de ultimă generație, aproape 6.000 de măști de protecție și 200 de combinezoane au fost donate de Papa Francisc Spitalului din Suceava, cel mai mare focar de infecţie cu noul coronavirus din România.

Gestul său este cu atât mai impresionant, cu cât a fost făcut chiar de onomastica sa. Alături de numele Mario, Papa Francisc a primit la botez şi numele Jorge (Gheorghe), al sfântului pe care îl sărbătorim în fiecare an, în 23 aprilie.

Într-o scurtă declaraţie (video mai jos) pentru portalul de știri Vatican News, filmată cu telefonul mobil printre camioanele cu echipamente, cardinalul Konrad Krajewski, responsabilul cu activitatea caritabilă a Suveranului Pontif, s-a oprit câteva secunde ca să spună că „aceste ventilatoare medicale pleacă acum spre România ca un semn, o îmbrăţişare din partea Sfântului Părinte în această situaţie dificilă pentru lumea întreagă. Sfântul Părinte transmite acest mesaj cald, puternic chiar în ziua onomasticii sale”. „Un semn foarte frumos”, a continuat prelatul, „care vine într-o zi specială, o zi în care, iată, Sfântul Părinte nu primeşte, ci face cadouri pentru ceilalţi”.

Papa Francisc trimite cinci ventilatoare bolnavilor din România: card. Krajewski

De ziua sa onomastică, papa Francisc trimite o îmbrățișare bolnavilor din România: card. Konrad Krajewskihttps://www.vaticannews.va/ro/papa/news/2020-04/papa-francisc-ventilatoare-bolnavi-covid19-romania.html

Publicată de Vatican News pe Joi, 23 aprilie 2020

 

Echipamentul medical trimis de Papa Francisc în România va ajunge în ţară sâmbătă, cu avionul care va aduce acasă echipa de unsprezece medici şi şase asistenţi români, trimisă pe 7 aprilie de Guvern la spitalul din Lecco (Milano), în epicentrul italian al pandemiei, pentru a lucra alături de Italia în ceasul cel mai greu al bătăliei cu noul coronavirus.

Pandemia de COVID-19 a modificat radical activitatea şi în Cetatea Vaticanului. Piaţa şi bazilica Sfântul Petru au fost închise pentru pelerini şi turişti din 10 martie. Mai multe evenimente programate în lunile martie, aprilie şi mai au fost amânate. De asemenea, călătoria apostolică a Papei Francisc în Malta, programată să aibă loc în 31 mai a fost amânată pentru o dată ce urmează să fie stabilită, astfel că vizita Suveranului Pontif în România de anul trecut rămâne, până acum, ultima sa călătorie într-o ţară europeană.

În mesajul pascal „Urbi et Orbi”, Papa Francisc a subliniat, printre altele, „provocarea epocală” pe care actuala pandemie o reprezintă pentru ţările Uniunii Europene, provocare „de care depinde nu doar viitorul ei, dar şi al lumii întregi”. Fără „o ulterioară dovadă de solidaritate” şi fără „soluţii inovatoare”, mai spunea pontiful, „alternativa este doar egoismul intereselor particulare şi tentaţia unei întoarceri la trecut”. Însă riscul unei asemenea opţiuni, avertiza atunci conducătorul Bisericii Romano-Catolice, este acela de „a pune la grea încercare coexistenţa paşnică şi progresul următoarelor generaţii”.

 

Sursa foto și video: https://www.vaticannews.va/ro.html

 

Ne poți asculta și aici: