Parcul din Zorilor va fi unul modern. Va fi amenajat și un stand de încărcare a bicicletelor electrice

Zeci de locuri de parcare pentru biciclete și un stand de încărcare a vehiculelor electrice pe două roți vor fi înființate în cel mai mare parc din cartierul Zorilor.

Chiar dacă în noul parc vor fi amenajate alei de promenadă, o zonă de fitness și spații de joacă pentru copii, cea mai mare suprafață va fi acoperită de zone verzi și arbori. Mai bine de o treime din cei peste 26.000 de locuitori ai cartierului își vor putea petrece timpul liber în viitorul parc.

„Acest parc pe care ne dorim să îl facem este exact în mijlocul cartierul Zorilor, sunt foarte multe persoane, estimăm noi peste 10.000, care vor putea să folosească acest parc. Vor fi 34 de lămpi moderne în acest parc, corp de iluminat în pardoseală, coșuri pentru colectare selectivă, va fi un WC public cu un sistem modern de auto-curățare, vor fi 27 de rasteluri cu câte două locuri pentru biciclete și stand pentru încărcarea bicicletelor electrice. Ne dorim să facem un parc modern în mijlocul cartierului Zorilor”, a declarat viceprimarul Dan Tarcea.

Viitorul parc va fi situat pe strada Observatorului, pe o suprafață de 1,2 hectare, în apropierea sensului giratoriu de lângă Spitalul de Recuperare, iar investiția va trece de 18 milioane de lei.

Aproximativ jumătate din sumă va fi folosită pentru exproprieri, pentru că terenul este privat. Procedurile în acest sens vor începe anul viitor, iar lucrările efective, abia în 2021.

 

Ovidiu Cornea

 

Ne poți asculta și aici: