Parcul Etnografic din Cluj se pregătește să devină cel mai mare din Sud-Estul Europei. Va avea trasee pentru biciclete, zone de picnic și un sat de vacanță

Noi investiții sunt în pregătire la Cluj. Planul de reorganizare a zonei Parcului Etnografic și a pădurii Hoia urmează să fie aprobat în această săptămână.

Aceasta pentru a face posibil proiectul de revitalizare a primului muzeu etnografic în aer liber din România, stabilit în urma unui concurs internațional de soluții.

Suprafața Parcul Etnografic Național „Romulus Vuia” a fost extinsă, iar în primă fază va fi realizat un „gard verde” care să delimiteze întreaga zonă. Ulterior aici vor fi amenajate trasee de ciclism, alergare şi plimbare, zone de picnic și de joacă, dar și spații de promovare a tradițiilor gastronomice transilvane, respectiv un sat de vacanță.

„Parcul Etnografic din Cluj va deveni cel mai mare parc in aer liber din Sud-Estul Europei, cu siguranță. Va fi unul care să îmbine activitatea recreativă cu aceea de informare a publicului. Aleile vor fi refăcute, iar tuturor caselor care sunt în interiorul parcului li se vor aplica sisteme speciale prin care publicul va putea să urmărească ce s-a întâmplat, în format electronic, în limbi de circulație internațională. Parcul va reuși să-și spună propria poveste, în funcție de fiecare zonă care este delimitată”, a declarat pentru EBS Radio Valentin Jucan, purtătorul de cuvânt al Consiliului Județean Cluj, for care coordonează investiția.

Planul Urbanistic al Zonei, care va fi supus aprobării Consiliului Local Cluj-Napoca include și realizarea parcului științific Tetapolis, de asemenea investiție a Consiliului Județean. Reprezentnții forului au transmis că va fi un proiect complementar extinderii Parcului Etnografic și nu va afecta arhitectura acestuia.

 

Ne poți asculta și aici: