Parcul Feroviarilor „reloaded”. Vor fi amenajate pasarele peste Someș și mini-lacuri de agrement

Pasarele pietonale peste Someș, două lacuri interioare, dar și mai multe platforme de odihnă și recreere pentru vizitatori vor fi amenajate în Parcul Feroviarilor.

Foto: Arhiva

 

Acestea sunt doar câteva dintre intervențiile propuse în proiectul de revitalizare a acestui parc din Cluj. Bugetul pentru amenajare va fi supus votului joi, în ședința Consiliului Local.

Proiectanții din cadrul unui birou de arhitectură din Cluj care au câștigat concursul internațional de soluții organizat anul trecut pe această temă, propun, de asemenea, o conectare mai bună a parcului cu malurile Someșului, care vor intra și ele într-un amplu proces de reamenajare.

Autoritățile au reușit să clarifice situația juridică a întregii suprafețe, de peste 5,3 hectare, astfel încât investiția se poate realiza.

„Ne dorim zone de plimbare, de promenadă, zone de agrement, spații de joacă pentru copii, o zonă de pescuit și o zonă pentru animale. Ne dorim să fim mult mai aproape de apă și să integrăm râul care trece prin mijlocul orașului în viața urbei și să avem un spațiu cât mai familiar și cât mai accesibil la apă”, a declarat viceprimarul Dan Tarcea.

Suprafața Parcului Feroviarilor este doar de două ori mai mică decât cea a Parcului Central, astfel că le va oferi o alternativă de petrecere a timpului liber clujenilor din zonă, a mai spus viceprimarul.

Investiția în revitalizarea Parcului Feroviarilor ajunge la aproape 50 de milioane de lei, fără TVA. Lucrările includ și reabilitarea străzii Parcul Feroviarilor.

Realizarea investiției în reamenajarea și activarea parcului a stagnat anul trecut pentru că autoritățile nu dețineau cartea funciară pentru toată suprafața acestuia.

După aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai investiției, practic a proiectului tehnic, în ședința Consiliului Local de joi, urmează să fie obținută autorizația de construire și să fie lansată licitația pentru execuția lucrării.

 

Ovidiu Cornea

 

Te-ar mai putea interesa

X
X
X