Parcul Rozelor intră în reabilitare. Skateboarderii din Cluj vor putea organiza acolo inclusiv competiții

Contractul pentru extinderea și reabilitarea skateparkului din Parcului Rozelor, în valoare de peste 2,6 milioande lei, a fost atribuit unei firme clujene.

Proiectarea se va realiza în trei luni, iar termenul de execuție a lucrărilor va fi de un an.

În urma investițiilor, parcul va putea găzdui în viitor și competiții pentru skateri. Practic, zona de skateboarding își va dubla suprafața, dar vor fi amenajate și spații verzi și reamenajate aleile din Parcul Rozelor, astfel încât zona își va păstra specificul de agrement.

Skatepark Rozelor Cluj-Napoca: a fost semnat contractul de proiectare și execuție Primăria Cluj-Napoca a semnat la începutul acestei luni contractul pentru serviciile de proiectare și execuție a lucrărilor de reabilitare și extindere a Skateparkului Rozelor, ca urmare a licitației publice desfășurate.Proiectul prevede extinderea zonei de agrement de la 1050 de mp la 20157 mp și reabilitarea ariei existente a parcului. În urma lucrărilor, parcul va beneficia de facilități moderne – zone de ședere, sistem de iluminat inteligent, sistem de irigare sau grupuri sociale automate. Skatepark Rozelor va deveni unul dintre cele mai moderne parcuri de profil din țară, urmărind să creștem calitatea facilităților oferite celor ce practică sporturi urbane precum skateboardingul. Spațiul va fi capabil să găzduiască evenimente sportive de înaltă calitate și de ce nu, să fie introdus în circuitul internațional al competițiilor de specialitate.Licitația publică pentru proiectare și execuție a fost atribuită conform procedurii firmei Sport Play Systems. Durata de realizare a investiției conform contractului este de 15 luni, din care 3 luni pentru proiectare și 12 luni pentru execuția lucrărilor.Valoarea totală a investiției – proiectare și execuție – este de 3.158.355,20 lei (TVA inclus).Skatepark Rozelor este unul dintre cele mai frecventate parcuri din municipiul Cluj-Napoca de către iubitorii de sporturi extreme. În cadrul procesului de Bugetare participativa, clujenii au votat proiectul referitor la extinderea și reabilitarea acestuia. Primăria Cluj-Napoca a preluat inițiativa astfel propusă și a dezvoltat proiectul, în conformitate cu strategia pe care am urmat-o în acești ani, de creștere a calității spațiului public și extindere a zonelor verzi din oraș.

Publicată de Emil Boc pe Marţi, 9 iunie 2020

Extinderea și reablitarea skatepark-ului este unul dintre proiectele câștigătoare din cadrul bugetării participative din 2018.

 

Foto: Arhivă