Parcul Ștefan cel Mare își schimbă înfățișarea. Accesul în Teatrul Național va reveni la forma originală

Modernizarea Parcului Ștefan cel Mare, din preajma Teatrului Național, modifică accesul și vizibilitatea uneia din cele mai cunoscute și impunătoare clădiri din oraș.

Proiectul urmărește transformarea completă a înfățișării parcului și a spațiului din jurul clădirii, printr-un proiect amplu al Primăriei.

Scara principală de acces în Teatrul Național va reveni la forma originală. Astfel, aceasta va fi desființată și va fi construită o una coborâtă după modelul celei care a fost construită de faimoșii arhitecți Helner și Fellner la început de secol XX.

Clădirea va fi pusă mult mai bine în valoare prin diferite soluții de iluminat modern. Accesul auto va mai fi permis doar în latura estică, iar locurile de parcare vor fi desființate.

Toate zonele pietonale vor fi extinse, iar în parc va fi amenajat un spațiu multifuncțional, pentru evenimente și festivități.

Valoarea investițiilor depășește 13 milioane de lei. Ofertele pentru proiectarea și execuția lucrărilor se depun până în 6 aprilie. Două luni vor fi rezervate proiectării, iar altele 10, execuției efective.

 

Ovidiu Cornea

 

Sursa foto: Teatrul Național Cluj-Napoca