Părinții nu mai trebuie să dea declarații ca să își trimită copiii la școală

Triajul observațional va înlocui declarația pe proprie răspundere pe care părinții ar fi trebuit să o completeze înainte de a-și trimite copiii la școală.

De asemenea, în grădinițe, copiii nu trebuie să poarte mască de protecție în noul an școlar. Sunt câteva dintre noile reguli anunțate de ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, cu privire la începerea noului an școlar.

„Nu va mai fi acea declarație pe proprie răspundere, va fi triaj observațional. Când e cazul va urma triajul epidemiologic, efectuat de personal medical calificat. Dacă un copil e suspect, acesta va fi cantonat (într-o zonă de izolare) până la o evaluare medicală. Copiii de la grădiniță, pâna la 5 ani, nu vor purta mască. Regulile impuse le vom respecta în funcție de fiecare scenariu în parte”, a declarat Nelu Tătaru.

Acesta a precizat că cel mai dorit scenariu pentru începerea anului școlar presupune asigurarea distanțării fizice.

„Respectarea distanței de un metru sau folosirea separatoarelor este o condiție pentru aplicarea primului scenariu. De asemenea, diferențierea orarului la clasele primare pentru a putea gestiona pauzele și ieșirea copiilor în curtea interioară sau la grupurile sociale”, a mai spus ministrul Sănătății.

Acesta a precizat că Institutul Național de Sănătate Publică va face o evaluare epidemiologică a fiecărei unități administrativ-teritoriale, iar rezultatele vor fi furnizate în 7 septembrie.

Trei zile mai târziu, în baza acestor informații, consiliile de administrație ale școlilor și grădinițelor trebuie să le prezinte autorităților județene scenariul ales pentru începerea cursurilor.

 

Sursa foto: pixabay.com

 

Ne poți asculta și aici: