Patru universități clujene, inclusiv UBB, au început anul universitar cu evenimente online

Cea mai mare instituție de învățământ superior din țară ca număr de studenți, Universitatea Babeș-Bolyai organizează luni o festivitate transmisă live pe internet. Tot luni încep cursurile și la Universitatea Tehnică, respectiv la Universitatea de Artă și Design și Academia de Muzica „Gheorghe Dima”.

La UBB, anul universitar începe în variante mixte, adaptate fiecărei specializări în parte. Opt facultăți, între care Matematică-Informatică, Drept și Științe Economice, au optat pentru cursurile exclusiv online. Doar cele vocaționale sau experimentale, precum facultatea de Chimie, cea de Biologie sau cea de Teatru, vor avea anumite cursuri sau seminarii față în față.

Universitatea Tehnică și Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară au decis ca toate cursurile să se desfășoare online. Numai stagiile de practică vor avea loc în format clasic.

Modelul este preluat și de Universitatea de Medicină și Farmacie, unde însă viitori medici încep anul universitar abia în 5 octombrie, ca de altfel și studenții de la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară.

 

Ne poți asculta și aici: