Pe urmele tatălui. Maximilian Muller, inginerul voluntar la SMURD Cluj

Tot mai mulți tineri se transformă, din pură pasiune, în salvatori. Deși au altă pregătire și alte meserii în viața de zi cu zi, în timpul liber aceștia salvează vieți. Maximilian Muller este unul dintre ei.

Abia a absolvit Universitatea Tehnică și lucrează deja ca inginer, însă meseria pe care o practică zi de zi nu îl împiedică să se dedice și servciului SMURD. Iar pentru Maximilian a fi voluntar este mai mult decât o pasiune.

„Este și o pasiune, dar e și un schimb în viața de zi cu zi. Eu inginer în domeniul construcției de mașini și să vin aici și să activez ca și voluntar paramedic îmi schimbă complet viața, sunt alte lucruri la care te gândești. E vorba de caz, cum îl analizezi de la început până la sfârșit și mă motivează pentru că la fiecare caz învăț mai mult. Nu pot să zic că după o gardă ies chiar obosit, ies împăcat că am făcut un bine, ies mulțumit că am reușit să fac ceva”, spune Maximilian Muller.

Pentru el, voluntariatul este și o tradiție în familie. Tatăl său, Bernhard Muller, a fost unul dintre cei care a pus bazele serviciului SMURD Cluj și tot el a fost cel care i-a insuflat tânărului dorința de a urma acest drum.

„Tata a fost 24 din 24 de ore prezent pentru serviciul acesta și acasă am văzut tot timpul cizmele, pantalonii roșii și geaca roșie pregătite pentru orice moment. Și cumva trăiești acest sentiment, pasiunea pentru a ajuta și așa mi-am dorit și eu să ajung aici. Tatăl meu a fost implicat de la bun început și de aceea cunosc exact ceea ce înseamnă SMURD și cum s-a dezvoltat SMURD-ul de la primele două, trei mașini până la tot ce avem acum. E minunat să vezi asta, eu sunt mândru că am avut șansa să văd acest parcurs de la bun început și, într-adevăr, și asta mă ține aici”, a mai spus Maximilian.

Pentru a face față numeroaselor solicitări, ISU Cluj se bazează pe ajutorul a aproximativ 100 de voluntari, atât studenți la medicină, cât și alte persoane care se alătură serviciului prin programe speciale de voluntariat.

În urmă cu doar câteva zile, SMUR Cluj a împlinit 25 de ani de activitate.

Ioana Pîrlea

Ne poți asculta și aici: