Peste 1 milion de euro pentru aparatură ATI, echipamente medicale și de protecție, la Spitalul Clujana

Peste 1 milion de euro au fost alocați astăzi de Consiliul Local pentru Spitalul municipal Clujana, în contextul pandemiei.

Peste 820.000 de euro (4 milioane de lei) vor fi folosiți pentru achiziția de echipamente medicale, inclusiv aparate de ventilație mecanică, iar alte peste 300.000 de euro (1,5 milioane de lei) au fost direcționați spre cumpărarea de echipamente de protecție. Spitalul Clujana nu tratează încă pacienți Covid, dar desfășoară activități intense de triere a persoanelor cu simptome respiratorii, potrivit autorităților.

O parte din bani ar urma să fie recuperați printr-un proiect european, care ar urma să fie depus după 1 mai.

„În privința echipamentelor medicale, se propune achiziția următoarelor componente: ventilator, monitor funcții vitale, defibrilator, computer tomograf, aparate de ventilație mecanică, paturi de terapie intensivă, aparate care vizează tot ce înseamnă investigațiile care țin de componenta respiratorie. Este o dotare pe care spitalul nostru a solicitat-o și în baza acestei solicitări întocmim acest proiect de rectificare bugetară”, a spus primarul Emil Boc.

Spitalul Clujana se află în subordinea Primăriei clujene și este al cincilea pe lista spitalelor care ar urma să trateze pacienți diagnosticați cu Covid-19, după Sitalele de Boli Infecțioase, Pneumoftiziologie, Medicală 1 și Recuperare.

Recent, Consiliul Local a mai alocat 1,5 milioane de lei pentru dotări medicale curente și cazarea în regim hotelier a personalului medical.

 

Ovidiu Cornea

 

Foto:  Primăria Cluj-Napoca

 

Ne poți asculta și aici: